Jelenlegi hely

3D nyomtató - fantasztikus lehetőség

2019 szeptemberében egy nagyszerű összefogásnak köszönhetően a Bókay iskola egy 3D nyomtatóval gazdagodott!

Nagy örömmel számolhatunk be arról, hogy egy CraftBot 3D nyomtató segíti mostantól a korszerű oktatást iskolánkban. Köszönjük szépen azoknak a szülőknek a támogatását, akiknek volt lehetőségük segíteni, és ezt meg is tették. A pontos anyagi kimutatást azért nem tudjuk egyelőre ismertetni, mert a felajánlások még a mai napig érkeznek.

Volt egy álmunk, amit teljes mellszélességgel támogatott a vezetőség, az alapítvány és a Közbigyó szülői csapata. Komoly segítséget kaptunk az Iparkamarától is.
Az augusztusban még hiányzó összeget alapítványunk az általa vállalt összegen túl megelőlegezte. A fantasztikus felajánlásoknak köszönhetően a nyomtatóhoz szükséges anyagi fedezet szeptemberre teljes egészében rendelkezésünkre állt. A nyomtatóra kapott további felajánlásokat elkülönítve kezeljük, és a fenntartási- és anyagköltségekre fogjuk fordítani.
A kezdeményezés másként is megmozgatta közösségünket: hozzáértő szülők és büszkén mondhatom tanulók ajánlották fel szakmai segítségüket a minél szakszerűbb és célszerűbb felhasználás érdekében.
Ezen a héten elkészült az első nyomtatott kabalafigura:

Terveink között szerepel, hogy minden osztályt meghívunk még ebben a félévben egy bemutatóra. A nyomtató használatáról szeretnénk minél gyakrabban beszámolni, idén is megnyitjuk tehetséggondozó foglalkozásunkat egy alkalommal az érdeklődőknek, ahol a szülők is meggyőződhetnek arról, hogy jó helyre került segítő támogatásuk.
Engedjenek meg egy személyes megjegyzést: hittem is, nem is, hogy ez a célunk valóra válhat, és most úgy érzem magam, mint aki egy mesébe csöppent. 

Köszönjük szépen.

Suszter Balázs
informatikatanár