Jelenlegi hely

Matematika versenyek

Matematika versenyekben a második félévben sem volt hiány.

Februárban a Zrínyi Matematikaverseny területi fordulóján  52  tanuló vett részt, az eredmény hirdetésre  hét tanuló kapott meghívást. A hatodikosok  csapatban ( Kiss Teodóra, Fehér Helka, Suszter Bálint ) területi második helyezést értek el.

Kiss Teodóra 6. b osztályos tanuló fantasztikus első helyezésével az országos döntőre is meghívást kapott. A szombathelyi döntőn Dorka a középmezőnyben végzett.

Az idén új rendszerben zajlott a Pangea matematika verseny, az 57 tanuló számítógépeken oldotta meg a feladatokat. A technikai feltételek biztosítása sok időt és szervezést igényelt. Sajnos továbbjutó tanuló nem volt, de 25 pontos eredményéért dicséret illeti Bucherna Eliza (8.a ), Nemes Viola (6.c ), Illés Balázs ( 6.c ) és Fehér Helka (6.b ) tanulókat.

Áprilisban a Fejér Lipót kerületi matematika versenyen is részt vettünk. Suszter Bálint harmadik, Fehér Helka negyedik helyezést ért el.

Nagy népszerűségnek örvend a Medve szabadtéri matekverseny.

Tavaly néhány csapat már kipróbálta, az idén 9 csapat nevezett. Két budapesti helyszínen összesen 7500 versenyző (felnőttek és gyerekek egyaránt) rótta a kilométereket, szaladgált az állomások között, és oldotta meg a feladatokat. Egy csapat ezüst, nyolc csapat aranyminősítéssel zárta a versenyt.

Az alábbi videót Fehér Vera készítette, és a képre kattintva érhető el:

Veres Ildikó
matematikatanár