Jelenlegi hely

Angol nyelvi versenyeredmények

Angol nyelvi versenyeredmények a 2018-2019-es tanévben

Az angol nyelv oktatásában kiemelten fontosnak tartjuk, hogy tehetséges tanulóinknak lehetőségük legyen összemérni és megmutatni tudásukat a szaktárgyi tanulmányi versenyeken.

A II. félévben több kerületi szervezésű angol nyelvi versenyen vettek részt tagozatos és normál óraszámban nyelvet tanuló diákjaink, melyeken nagyon szép eredményeket értek el.

A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskolában megtartott 5-6. osztályos kerületi angol nyelvi versenyen a 6. osztály emelt szintű kategóriában három tanulónk versenyzett és szép eredményt értek el:

Suszter Bálint 6.b I. hely

Varga Zsófia 6.c IV. hely

Otlakán Enikő 6.a VI. hely

Márciusban került megrendezésre a kerületi Tímár Éva angol nyelvi vers- és prózamondó verseny a Kandó Téri Általános Iskolában. Iskolánkat ismét három tanuló képviselte három különböző kategóriában, akik nagy izgalommal készültek és gyönyörű kiejtéssel szavalták el az általuk kiválasztott angol nyelvű költeményeket. Finch Laura (7.a) a speciális kategóriában arany, Varga Zsófia (6.c) 6. osztály emelt szinten ezüst és Tímár Szonja (7.c) 7. osztály emelt szinten bronz minősítést ért el.

A Vajk Sziget Általános Iskola adott otthont a kerületi 7-8. osztályos angol nyelvi versenynek, melyen 7. évfolyamos tanulóink közül hatan képviselték iskolánkat három különböző kategóriában: Kovács Aurél, Lévay Zétény és Pálházi Balázs a 7.a osztályból, valamint Halbich Nikolett, Maczkó Előd és Szalai Domonkos a 7.c osztályból. A verseny feladatsorai a kerületi angoltanárok munkaközösségének egyöntetű véleménye alapján is nehéznek bizonyultak, tanulóink a középmezőnyben teljesítettek, de az általuk elért eredmények így is alapos tudásról tesznek bizonyságot.

Abdalla Amna és Suszter Bálint 6.b osztályos tanulóink részt vettek az ELT Hungary szervezésében egy országos szintű angol levelező nyelvi versenyen, melynek eredményhirdetése május elején várható.

Valamennyi versenyen részt vett tanulónknak gratulálunk, büszkék vagyunk rájuk!