Jelenlegi hely

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Vetélkedő

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Vetélkedő 2019. április 10.
Az idei évben 26. alkalommal szervezték meg a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Vetélkedőt, melyen kerületünk iskoláiból tíz csapat vett részt a Bókay-kertben április 10-én. Iskolánk minden évben képviselteti magát egy-egy csapattal. Idén négy 7.c osztályos tanuló, Gergely Dániel, Diósi Tamás, Király Csaba és Izsáki Róbert, „Lánglovagok” elnevezésű csapata vett részt a versenyen, hogy összemérje tudását és talpraesettségét a különböző katasztrófahelyzetek elhárításában. A versenyen tíz állomás volt, ahol a versenyzőknek változatos elméleti ismereteket mérő feladatlapokat kellett kitölteni, illetve gyakorlati feladatokat végrehajtani, például az elsősegély-nyújtás, tűzoltás, természeti katasztrófák vagy a veszélyes anyagok ismeretének témakörében. A verseny célja, hogy a tanulók bővítsék a katasztrófahelyzetek kezeléséről meglévő ismereteiket és szükség esetén tudjanak segíteni bajba jutott embertársaikon.

Mikor a verseny meghirdetésre került, rögtön tudtam, hogy osztályom négy tanulója rátermett a feladatra és biztos voltam benne, hogy szívesen indulnak a versenyen. Gergely Dani a verseny alatt végig magabiztosan vezette a csapatot, melynek minden tagja ügyesen végezte az egymást követő állomások feladatait. Több állomáson külön dicséretet is kaptak a maximális pontszám mellé, például a tűzoltó állomásnál. Szoros versenyben végül a 7. helyen végeztek a fiúk, mindössze 10 ponttal lemaradva az első helyezett csapattól.

Egy jó hangulatú, kihívásokkal teli csodálatos tavaszi napot töltöttünk együtt és nagyon sok új dolgot is elsajátíthattak a versenyzők. Gratulálok, fiúk! Büszke vagyok rátok! Jövőre újra megyünk!

Ujvári Rita
osztályfőnök