Jelenlegi hely

Kedves bókays felső tagozatos Szülők!

Kedves bókays felső tagozatos Szülők!

A segítségüket szeretnénk kérni! 

A Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan szeretnénk kiszámítani, hogy mekkora a Bókay iskola felső tagozatosainak ökológiai lábnyoma!

Ehhez az alábbi elérhetőségen http://www.labnyom.wwf.hu/hu/index  található program segítségével diákjaink nevük megadása nélkül kiszámítják a saját ökológiai lábnyomukat.        

A program néhány olyan adatot is kér (család energiahasználata, gépkocsi fogyasztása…), amelyhez az Önök segítsége is szükséges.

A program a végén megadja az ökolábnyom, karbonlábnyom nagyságát, valamint  %-os megosztásban azt is, hogy ezek miből adódnak (táplálkozás, utazás, otthon, életmód). Az osztályfőnökök az anonim adatokat összegyűjtik és ebből kiszámítjuk a Bókay felsőseinek ökológiai lábnyomát.                              

Mivel a XXI. Bókay Árpád Országos Biológiaversenyen résztvevő diákok is megoldják ezt a feladatot, így érdekes lesz megtudnunk, hogy nagy lábon élünk-e a többi iskolához képest!

Vajon mi, bókaysok mennyiben járulunk hozzá bolygónk klímaváltozásához?

Mit tudunk tenni ökológiai lábnyomunk és  karbonlábnyomunk  csökkentése érdekében?

Az adatokat kérjük, hogy március 13-ig adják le a gyerekek az osztályfőnököknek!

Együttműködésüket köszönjük: Bókay Ökosuli

Az ökológiai lábnyom számításánál alkalmazott program:

http://www.labnyom.wwf.hu/hu/index             

 (Más elérhetőség: www.biologiaverseny.hu      Versenyfeladatok 2018-2019    Első forduló    Második korcsoport    10. feladat       (a lejárt jelzés ellenére elérhető!)