Jelenlegi hely

Témanap? Témahét? Projektek?

Témanap, témahét – kissé szokatlanul hangzó kifejezések, pedig az elnevezésükben is benne van, hogy az iskola, vagy az osztály tanulói egy adott időszakban egy meghatározott témával részletesen foglalkoznak. Ezek a foglakozások, kutatómunkák csoportos, együttműködésen alapuló tevékenységet jelentenek.

Iskolánk Pedagógiai Programjában régóta szerepel ez a hagyományostól eltérő oktatási forma, amelyet már nagyon sokszor alkalmaztunk.

Sokan emlékezünk még a nagy sikerű méhprojektre, amely több héten keresztül zajlott a felső tagozaton, feldolgozva a méhekkel kapcsolatos minden tantárgyat érintő témát, érdekességet.

Nagyon sikeres volt az Alma projekt, a Márton nappal kapcsolatos témanap, vagy a Rózsa projekt is. Az elmúlt években mi is kapcsolódtunk a Digitális Témahéthez, a Pénzügyi-és Vállalkozói Témahéthez. Rendszeresen ismétlődnek az Egészségnapok, miden alkalommal egy-egy kiemelt témára fókuszálva.

Számos tantárgynál alkalmazunk több héten keresztül zajló, kutatómunkán alapuló témanapot, projektet.

Március 18-22. között tartjuk a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek iskolai témája az éghajlatváltozás lesz. Ehhez kapcsolódik a Bókay Árpád Országos Biológiaverseny több feladata is, amely élményalapú módszerekkel alakítja versenyzőink és a bókays diákok helyes környezeti attitűdjét.

Néhány fénykép a Méh projektről, Alma projektről…