Jelenlegi hely

Előadás a stresszkezelésről

Az 8.a osztályban tartott Vada Gergely, a Fusion Vital alapítója, háromszoros bókays szülő előadást a stressz hatásairól 2018. december 3-án.

Megtudtuk tőle, hogy a stressz milyen romboló hatással van szervezetünkre. A stressz nem egyenlő azzal, hogy idegeskedünk valami minket bosszantó kellemetlenség vagy előttünk álló nagy feladat miatt, hanem egy sok összetevős, nagyon veszélyes, egészségkárosító állapot. Ennek a csökkentéséért mi is nagyon sokat tehetünk, javítva ezzel életminőségünkön. Minderről egy nagyon érdekes, interaktív előadás keretében beszélt Vada Gergely. Megfigyelhették a gyerekek egy speciális pulzusmérő segítségével, hogy milyen állapotokra hogyan reagál a szervezetük.

A legfontosabb tanulsága az volt mondanivalójának, hogy az egészséghez 5 dologra kell nagyon figyelnünk: a megfelelő minőségű alvásra, a stressz csökkentésére, a rendszeres mozgásra, a helyes táplálkozásra és a pozitív gondolkodásra. Ebben az esetben az előttünk álló nagy feladatoknak is nyugodtabban indulhatunk neki.

Ezt az előadást nagyon szívesen megtartja Gergely más, érdeklődő osztályoknak is.

A gyerekek leírták élményeiket a foglalkozásról:

Az előadásban az tetszett a legjobban, hogy teszteket csinálhattunk.

Az előadás közben hallhattunk nagyon sok érdekes és hasznos tanácsot. Nekem nagyon tetszett.

Szerintem sok érdekes dolgot meg lehetett tudni, nem is tudtam, hogy van ilyen szakma.

Az előadás érdekes volt, főleg, hogy kipróbálhattuk azt a pulzusmérőt vagy micsodát. Sok érdekességet tudtam meg az egészségemmel kapcsolatban.

Nagyon érdekes volt látni, hogy amikor megkaptuk a készülékeket, és az által, hogy csupán 5 guggolást megcsináltunk, az által milyen gyors lett a szívverésünk.

Számomra nagyon izgalmas volt, hogy egy olyan műszert lehetett felvenni, ami valós időben mutatta a pulzusomat. Meg azok a történetek, amiket meghallgathattunk különböző emberek életéről.

Érdekes volt megfigyelni az eszközök segítségével, hogy hogyan szabályozhatjuk a pulzusunkat.

Nagyon tetszett, hogy interaktív volt, és nem egy helyben kellett végigülnünk az egészet.

Nagyon érdekes volt minden, ami elhangzott. Az is, hogyha mondjuk már 2 órája alszunk, akkor az agyunk még mindig nincs teljesen nyugalmi állapotban a telefon és a számítógép miatt. És az is érdekes volt, hogy mennyire meg tud nőni majd lecsökkenni a pulzusszámunk. Nekem nagyon tetszett.

Jó volt és érdekes. Tetszett, hogy ki lehetett próbálni a pulzusmérőt. Sok újat megtudtam, például hogy amikor alszunk, olyankor még két órán át nem pihenünk (ha előtte felfokozott állapotba kerülünk).

Nekem nagyon tetszett az előadás. Megtudtam, hogy mi kell a nyugodt, hosszú élethez.

Nem voltam olyan vállalkozószellemű mint mások az osztályból, szóval én nem tudom milyen volt egy mérőeszközzel a mellkasom alatt végigülni egy előadást, de érdekes volt nézni az eredményeket. Maga az előadás érdekes volt és hasznos is, bár a légzésgyakorlattól csak idegesebb leszek, szóval azt nem fogom a jövőben alkalmazni. Jó dolog, hogy a saját testünk működéséről egyre több dolgot tudhatunk meg, és tudjuk, hogy mi miért történik velünk.

Érdekes volt, hogy egy ilyen műszerrel miket meg lehet tudni a testünkről és annak állapotáról.

Hasznos volt megtudni, hogy mennyi mindent lehet a szívverés görbéjéből kimutatni. Tetszett az előadás interaktivitása, és hogy mi is felpróbálhattuk ezeket a szerkezeteket.