Jelenlegi hely

Robotika a Bókayban

Az idei tanévtől lehetőségünk van a tehetséggondozó szakkörünkön és órákon robot programozást tanulni és tanítani a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. támogatásával. Iskolánk a cég Local Care programjának köszönhetően Tarnai György példaértékű szülői közreműködésével jutott a lehetőséghez. Eredményeinkről, tapasztalatainkról rendszeresen be szeretnénk számolni itt, a honlapunkon is. Az MBot MakeBlock robotokat a szakkörösök már használatba vették. A gyerekek feladata volt a 8 robot megépítése, üzembe helyezése is. A programozást Tarnai György útmutatásai alapján tanuljuk. A leckék digitálisan készültek el, és az Ilias rendszerünkön tároljuk. A tanulók számára szép és összetett feladat a robotokat együttműködésre bírni.

A Local Care programról részletesebb információk:

A müncheni központú Knorr-Bremse a világ piacvezető vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszer gyártója. 30 országban 25 000 munkatársat foglalkoztat.

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. Budapesten az elmúlt húsz évben stabilan fejlődött: ma már nemcsak a cégcsoport, de a világ legnagyobb vasúti fékrendszereket fejlesztő- és gyártóközpontja. 1996 évi megalapítása óta folyamatosan támogatja a helyi közösségeket Local Care programján keresztül. Ennek részeként a munkatársai által felkarolt ügyek szintén támogatáshoz juthatnak az oktatás, a társadalmi szolidaritás, a közlekedés és közlekedésbiztonság, az egészségügy és a sport területén.

Egy ilyen támogatás keretében valósul meg a Bókay Árpád Általános Iskolában a Robotika szakkör 2018. szeptemberi beindítása.

www.knorr-bremse.hu

https://www.facebook.com/knorrbremserailsystems/