Jelenlegi hely

3. országos Harry Potter verseny

3. Harry Potter verseny

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei tanévben ismét meghirdetjük országossá bővített versenyünket, amire szeretettel hívunk minden Harry Potter-rajongó általános- és középiskolás diákot, valamint idén először a felnőtteket is.

A verseny menete

A versenyt az alábbi kategóriákban hirdetjük meg:

I. Általános iskolás kategória

II. Középiskolás kategória

III. Senior kategória

Az általános iskolás és a középiskolás kategória csapatverseny (3 fő) formájában, míg a senior kategória egyéni verseny formájában kerül megrendezésre. Minden jelentkező csak egy kategóriában nevezhet a versenyre. A versenyben való részvétel az I-II. kategóriában ingyenes, míg senior kategóriában 2000 Ft.

A feladatok

A verseny két fordulóból áll. Az első fordulóban a Harry Potter-sorozat harmadik részéhez köthető feladatlap megoldása, valamint (I-II. kategóriában) a 4. kötethez (Harry Potter és a tűz serlege) kapcsolódó műalkotás elkészítése a feladat.

- A feladatlapon vegyesen lesznek feleletválasztós és rövid választ igénylő kérdések. A kategóriák között az alapvető különbség az, hogy míg általános iskolában a feladatlap magyar nyelven van, addig középiskolában ugyanez angol nyelvű, így itt a rövid választ igénylő kérdéseknél angol nyelven várjuk a válaszokat is. Senior kategóriában ugyan nincs beküldendő kreatív műalkotás, a feladatlapon szereplő kérdésekkel (melyek összetettebbek és szélesebb körű utánajárást igényelnek) viszont egyénileg kell megbírkózniuk a versenyzőknek. A felkészüléshez minden Harry Potter kiadvány beszerezhető az alábbi gyűjtőoldalon:

https://animuscentral.hu/konyvlista/minden-ami-j-k-rowling-minden-ami-harry-potter

illetve a senior kategóriás kérdésekhez további segítség található az alábbi oldalon: http://harrypotter.wikia.com

- A kreatív műalkotás lehet bármilyen – a 4. kötethez kapcsolódó – képzőművészeti alkotás (bármilyen technika megengedett, beleértve a 3D-t (makett) is), rövid (max. 4-5 perc) videó vagy egy saját készítésű és rövid (max. három A/4-es oldal) írás (fanfiction). A történetet általános iskolás kategóriában magyarul, középiskolás kategóriában angolul kell megírni!

Nevezés

A versenyre való nevezés a versenykiírás végén található jelentkezési lap kitöltésével és a harrypotterverseny2018@gmail.com e-mail címre való elküldésével történik. Ezután, a megadott e-mail címre megküldjük a megfelelő feladatlapot.

A kitöltött feladatlapot és az elkészült műalkotást elektronikusan (videó (link is elég) vagy fanfiction esetén) a harrypotterverseny2018@gmail.com címre vagy postai úton (képzőművészeti alkotás esetén) a következő címre kell beküldeni:

Korponay-Szabó Péter

Zsámbéki KSZJ Iskolaközpont

2072 Zsámbék, Zichy tér 3.

Beküldési határidő: 2018. december 17.