Jelenlegi hely

NETFIT mérésről a szülőknek

A Magyar Közlöny 2014. október 27-én tette közzé a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet módosítását, amely nevesíti a NETFIT-et, mint a tanulók fizikai fittségi mérésének rendszerét, valamint szabályozza annak tartalmi kereteit. Ennek köszönhetően most már minden érintett iskolában a NETFIT® rendszer segítségével mérik fel a testnevelők a diákok fittségi állapotát minden évben január 5. és május 27. közé eső mérési időszakban.

A NETFIT 4 fittségi profilban 9 mérés segítségével jellemzi a tanulók állóképességét, erejét, hajlékonyságát és testösszetételét. A mérések eredményei teszttől függően két illetve három zónába kerülhetnek. Egészségzónába, fejlesztési zónába, fokozott fejlesztési zónába.

A NETFIT szoftveres alkalmazása olyan személyre szabott értékelési lehetőséget kínál minden tanuló számára, amely vizuálisan is szemlélteti a fittségi állapotot, valamint konkrét ajánlásokat fogalmaz meg a fejlesztés érdekében.

Az iskolában ezeket az eredményeket egy lapon rögzítjük, amit a mérés végeztével és az adatok feltöltése után odaadunk a tanulóknak. Mindenkinek van egy személyes kódja, ami a lapon fog szerepelni. Ez alapján lehet majd a NETFIT rendszerben - szülői regisztráció után - megnézni gyermekük eredményeinek értékelését.

Továbbá örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy elérhetővé vált a szülőket megszólító "Fitten, vidáman" című NETFIT kiadványfüzet. A kiadványfüzet elektronikus változatát a linkre kattintva tekintheti meg:
Link: http://www.mdsz.hu/wp-content/uploads/2017/05/NETFIT_32OLD_2017_OK_NEZO.pdf