Jelenlegi hely

A bókays történelem csapat újabb győzelme

2018.02.08-án került sor iskolánkban a tankerületi döntőre az Ókori Kelet témában. A XVIII., XIX., XX. kerületek legjobb, kerületükben már győztes csapatai vettek részt a döntőn.

A házi, majd a kerületi versenyen írásban, most azonban szóban mutatták meg a csapatok a tudásukat. Tudás, taktika, kockázatvállalás a pontokért – mindehhez a csapattagok együttműködésére volt szükség. A „Három Nebti” – ez volt a csapat választott neve – imponáló fölénnyel nyerte meg a többfordulós versenyt. Gratulálunk csapattagoknak: Abdalla Amna, Korom Regina, Kovács Róza 5.b, és felkészítő tanáruknak: Porkolábné Jakus Ildikónak!

Abdalla Amna így ír a versenyről: „Én nagyon jól éreztem magam a versenyen! Eddig is imádtam történelmet tanulni és így legalább többet tanulhattam! Kínát különösen élveztem, mert sok új szót tanulhattam. A csapattársaimmal is nagyon jó volt dolgozni! A többi csapat is nagyon felkészült volt, jó volt ellenük versenyezni. Jövőre sem szeretném kihagyni!”

Korom Regina így emlékszik: „Fantasztikus, és számomra még mindig hihetetlen, hogy életem első töri versenyén mind a három fordulóban büszkén állhattam a csapattársaimmal a dobogó felső fokán. Mindegyik fordulón kihoztuk magunkból a maximumot, de ehhez a tudáshoz, Ildi nénire is nagy szükségünk volt!”

Kovács Róza gondolatai: „Nekem az tetszett a legjobban hogy olyan volt, mint egy vetélkedő. Az is jó volt, hogy választhattál, hogy melyik témát akarod választani. Szerintem itt mindenki nagyon izgult, de én próbáltam úgy felfogni, hogy ez egy játék és mindegy, hogy nyersz, vagy sem, az a lényeg hogy  érezd jól magad.”