Jelenlegi hely

6. alkalommal is cipősdoboz

Kedves Pedagógusok, Tanulók, Szülők!

Az Igazgyöngy karácsonyi adománygyűjtéséből mindig fényesen kiragyognak azok az odafordulások, amelyekben iskolák lesznek a partnereink.

Nagyon köszönjük, hogy 2017 adventi időszakában ti is vállaltátok a feladatot, ami kettős célt is teljesített, hiszen segítségnyújtás és nevelés is egyben. Mi, pedagógusok tudjuk csak igazán, hogy mennyire fontos a szolidaritásra nevelés. Köszönet a kezdeményező pedagógusoknak, a hozzájuk csatlakozóknak, a segítőknek, a gyerekeknek és természetesen a szülőknek is, akik ehhez a támogatásukat adták.

Olyan gyerekeket és családokat örvendeztettetek így meg, akik nincsenek hozzászokva a bőséghez és az ajándékozáshoz.  Mert náluk többször van olyan, hogy „nincs”, és ez fölöslegessé teszi a vágyakozást. A „nincs” elveszi a rituálékat is, ami az ajándékozáshoz kapcsolódik. A „nincs” miatt elvesznek azok az örömök, amelyekre építeni lehet egy másfajta viszonyulást.

De általatok most olyan pillanatokat élhetnek át, ami megmutatja, van más is. Lehet máshogy is. Sokáig él majd bennük ez a Karácsony.  Építi őket, amíg csak emlékeznek rá.

Köszönjük, hogy elhoztátok az Ünnep üzenetét!

Áldott, békés, boldog Karácsonyt kívánunk Nektek

Köszönettel: Nóri és az igazgyöngyök

https://www.youtube.com/watch?v=a5H1cRS7VNg