Jelenlegi hely

Tematikus séták Bécsben

Tematikus séták Bécsben a hetedikes, német tagozatos tanulóknak

Naschmarkt

A séták elsődleges célja a 200km-re lévő nyelvi környezet kihasználása. Nagy szerencse, hogy három óra utazással elérhető a tanult nyelvi ország, autentikus kultúrája, nyelve.

A hetedik osztályos német nyelvi tagozat tagjai megkapták azokat az oldalakat, ahol az utazást megelőzően tájékozódhattak, hogy mit fognak látni. Ezekből az anyagokból kellett minden résztvevőnek egy 10 feladatos feladatlapot összeállítani. Ezeket a feladatlapokat kiosztottuk, így mindenki valaki más feladatait kellett, hogy megoldja. A főpályaudvarról gyalog közelítettük meg Bécs híres piacát a Naschmarktot.

„Nagyon érdekes volt németül beszélni az emberekkel.” A Naschmarkt egy hatalmas piac, ahol rengeteg ember van és mindent meg lehet találni. Különböző országok, tájak ételei.” „Nagy volt a tömeg, de senki nem tolakodott. Olyan volt, mintha mindenki ráért volna.”

Az ebédszünetet egy parkban töltöttük, ahol volt lehetőség megebédelni és egy kicsit játszani is. Utána néztük meg a bolhapiacot. „Nekem nagyon tetszett a bolhapiac, mert a ruhától kezdve a festményeken át a bútorokig mindent lehetett kapni.”

Délután sétáltunk és bementünk különböző boltokba, nézelődni, vásárolni. Voltunk egy világhírű mellékhelységnél is az Operánál.”

„Örülök, hogy nem csak képeken láthattam a vásárt, hanem át is élhettem. Nagyon hangulatos volt.”

„Tetszettek a házak, a piac, az egész város. Nagyon nagy élmény volt.”

„Minden közül az tetszett a legjobban, hogy németül beszélő emberekkel meg tudjuk magunkat értetni.”

„Jók voltak a feladatok, amiket a piacon kellett megoldanunk.”