Jelenlegi hely

Mézes Reggeli 2016

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium az idén 2016. november 18-án (pénteken) rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot.

Magyarország első alkalommal 2014. november 21-én csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkor az Ország teljes területén 67 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez, 2015-ben pedig már több mint 500 helyszínen tartottak Mézes Reggelit, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak.

Továbbá fontos annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

Kérjük a Tisztelt Méhésztársakat, hogy akik szívesen csatlakoznának a Mézes Reggelihez – akár mézfelajánlással, akár aktív részvétellel -, jelezzék szándékukat a megyei szaktanácsadók felé, akik az elmúlt évek tapasztalatai alapján segítséget nyújtanak Önöknek.

Kérjük, csatlakozzanak az Európai Mézes Reggeli Programhoz!

Forrás: az Országos Magyar Méhészegyesület honlapja www.omme.hu

A mi iskolánk is csatlakozott a programhoz. Pénteken a kisiskolában tanuló alsósok mézes kenyeret kapnak tízóraira. A méz felajánlója a Baldavári méhészet.