Jelenlegi hely

Testnevelés és Sport

Az iskolai testnevelés órákon kívül ebben az évben gazdag volt a kínálat különböző sportolási lehetőségekből.

         Az első kerületi diákolimpiai megmérettetés az Iharos Sándor mezei futóverseny volt, ahol a IV. korcsoportos lányok a VI. pontszerző helyen végeztek. Szeptember 25-én részt vettünk a Magyar Diáksport Napján. Az első két tanóra után a felső tagozatosoknak közös aerobikos bemelegítést tartottunk a tornateremben, majd 8 állomásból álló játékos, ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. A rossz időjárás miatt módosítani kellett az eredeti elképzeléseken, a szabadtéri programokat nem tudtuk megtartani. Ez azonban senkinek nem vette el a kedvét, mindenki jól érezte magát.

         Októbertől beindult a többi kerületi verseny is. A csapatversenyek közül részt vettünk a lány röplabdában, (III. kcs. VI. hely), fiú és lány labdarúgásban (lány IV. hely), fiú kézilabdában. A legjobb eredményünk a vízilabda versenyen született, ahol II. lettünk.

II. helyezett vízilabda csapat

         Az egyéni versenyszámokban szép sikereket születtek: úszásban több pontszerző helyet csíptünk el az alsó és a felső tagozatosok között is. Síelésben Aradi Nándor volt a leggyorsabb, első lett. A sakkversenyen az alsó tagozatosok egyéniben és csapatban is dobogós helyezést értek el.

         A kerületi DOL versenyen a sportok királynője, az atlétika az utolsó versenyszám. Indultunk öttusában, négytusában, háromtusában és egyéniben is. A II. korcsoportos fiú csapat VI. helyen, a IV. korcsoportos lányok III. helyen végeztek. Egyéniben is sikerült érmet szerezni, Sinka Fruzsina 100 méteres síkfutásban lett harmadik.

III. helyezett öttusa csapat

         A kerületi diákolimpia éves versenysorozatában iskolánk kategóriájában a II. helyet szerezte meg, amihez minden résztvevőnek gratulálunk!

Ádám Mónika, Barbócz Judit, Dudás Péter testnevelők