Jelenlegi hely

Iskolaismertető leendő elsősöknek 2018

18. Kerületi Bókay Árpád Általános Iskola

1181 Budapest, Wlassics Gyula u. 69.

Tel: 291-4836; 290-8767  Fax: 291-8397

e-mail: bokay(kukac)bokay.hu

www.bokay.hu

Iskolánk alapítványa

Kerek Világ Alapítvány

adószáma: 19665298-1-43

OTP számlaszáma:

11718000-20329701-00000000

Iskolánk 1996 óta viseli Bókay Árpád nevét, ezzel  is megköszönve, hogy az iskola építéséhez telket ajándékozott a községnek. Névadónk orvos-balneológusként dolgozott. Emlékére rendezzük meg – immár 18. alkalommal – a Bókay Árpád Országos Biológiaversenyt.

Iskolánk pedagógusai a Nemzeti Alaptanterv alapján elkészített Pedagógiai Program szerint végzik munkájukat. 5. osztálytól angol vagy német nyelvtagozatot és természettudományi tagozatot választhatnak a gyerekek. A kiválóan végzett pedagógiai munka, az iskola szellemisége adja azokat a megkülönböztető jegyeket, amelyek alapján az itt tanuló gyermekek „bókaysokká” válnak.

Pedagógiai munkánk célja, a gyermekek rejtett értékeinek feltárása, képességeik maximális kibontakoztatása. Alkalmazni képes tudást nyújtunk tanítványaink számára. Sikerélmények biztosításával hozzájárulunk, hogy boldog, aktív, tanulni szerető diákokká váljanak, akik a későbbi életük során jól megállják helyüket az életben.

2014 óta iskolánk az Örökös Ökoiskola címet viseli. Az iskola öko tevékenységei belesimulnak  mindennapjainkba: autómentes nap, víz világnapja, Föld órája, állatok világnapja…

Iskolánk két épületben működik. Fő épületünk a Wlassics Gyula utcában található. 1. és 2. osztályosaink a Szélmalom utcai tagiskolában tanulnak. Kellemes, családias hangulatúak a tantermeink, a gyerekek szabadidejük nagy részét zöldövezetben, a Bókay Kertben tölthetik.

Pedagógiai Programunkban választható tantárgyak az első évfolyamon a heti plusz egy matematika és heti plusz egy magyar óra. Ez az alapozó időszak megsegítését szolgálja.

Alsó tagozatosaink rendszeresen járnak úszni a közeli Park uszodába, és részt vehetnek változatos, hagyományőrző kézműves foglalkozásokon is. Iskolánkban valamennyi alsó tagozatos tanuló néptánc oktatásban is részesül heti egy alkalommal, az órarendbe beépítve.

Igény szerint angol és német tanfolyamokat is szervezünk 3. osztálytól. A délutáni időszakban változatos szakköri lehetőségek közül választhatnak a gyerekek (foci, zumba, szivacskézi, sakk, furulya, szolfézs, zene, énekkar, informatika, rajz.)