Jelenlegi hely

Kiírás

A tantestület régi szándéka és diákjaink javaslata valósult meg, amikor létrehoztuk a Bókay-díj és a Bókay-emléklap pályázati felhívását. Célunk az, hogy a pedagógusok és a tanulók által kiemelkedőnek ítélt felsős diákok a kiváló bizonyítványon túl nyilvánosan is kapjanak elismerést, erkölcsi és anyagi megbecsülést.

Azt, hogy a tudás, a közösségi munka érték, minden diák a lelke mélyén nagyon jól tudja. Annak a lehetőségét teremtettük meg, hogy ez egy felelős tanulói magatartásként a tényleges döntésekben is megnyilvánuljon. A Bókay-díj és az emléklap várományosairól ugyanis az osztályok maguk döntenek, s az a tantestület jóváhagyásával a tanév végén kerül kiosztásra.

A díjat persze nem kötelező adni, ha egy-egy osztályban vagy évfolyamon nincs kiemelkedő tanuló, a díj nem adatik át. A Bókay-díjat csak nyolcadikosok kaphatják. A Bókay-emléklapot pedig felső tagozatos tanulók.

A 2006/2007-es tanévtől változtattunk az emlékérme megjelenési formáján. Ezentúl névreszóló díszdobozban kapják a tanulók az elismerést.