Jelenlegi hely

Országos programozói verseny

 Iskolánkban 14 éve működik  egy informatika tehetséggondozó program, aminek keretében a meghívott tanulók a programozás alapjait tanulhatják meg egy virtuális robotnak adott utasítások segítségével. A heti rendszerességű foglalkozásokon a gyerekek megismerkednek az Imagine Logo programozási környezettel, ami jó alapot jelenthet a későbbi számítógépes programozás elsajátításához. Jelenleg azonban ez egy komoly játék, ami könnyed formában fejleszti a gyerekek problémamegoldó képességét, kreativitását, logikus gondolkodásra sarkallja őket. A program sajátossága, hogy hamar sikerélményhez juthatnak általa. Számítógépes előismeret nem szükséges.
Az alsósok tanítói ajánlással kapcsolódhatnak a programhoz, az érdeklődő felsősök maguk jelentkezhetnek. A foglalkozáson egyéni haladás biztosított az Ilias keretrendszer segítségével. A 8-10 felsős mellett áprilisban 15 alsós is kapcsolódott hozzánk.
 
A legügyesebbek a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenyen mérhetik össze tudásukat. A három fordulós versenyen idén hatan indultak a Bókayból: Fehér Helka 5.b, Fehér Benedek 8.b, Illés Balázs 5.c, Rudolf Zsolt 5.c, Suszter Bálint 5.b,  Balogh-Szabó Levente 7.a is nagyon szépen szerepelt. 
 
A második, területi fordulóba meghívást nyertek öten. Az országos döntőbe, amit az ELTE Informatika Karán rendeztek meg, pedig hárman: Fehér Benedek, Balogh-Szabó Levente és Suszter Bálint. Legeredményesebben Fehér Benedek szerepelt, aki a nagyszerű 20. helyet szerezte meg. A döntő résztvevői ünnepélyes keretek között vehették át az ELTE Informatika Karán az oklevelüket. Gratulálunk.
 
 
Részletes eredmények:
 
Fehér Benede 8.b országos 20. budapesti 7.
Balogh-Szabó Levente 7.a budapesti 8. (országos döntős)
Suszter Bálint 5.b budapesti 1. (országos döntős)
Rudolf Zsolt 5.c budapesti 15.
Fehér Helka 5.b budapesti 17.