Jelenlegi hely

Okostelefonoztunk irodalomórán

Okostelefonoztunk irodalomórán

Irodalomórán érdekes feladatot kaptunk. Éva néni kivetített Egri csillagokkal kapcsolatos fogalmakat, érdekességeket, és nekünk az interneten kellett ezekre rákeresnünk.

Feloldották erre hétre a titkos wifi kódot, és használhattuk a telefonjainkat az órán. Sajnos túl sokan csatlakoztak az internetre, ezért csak néhány telefon működött, de csoportokban dolgozva azokon is megoldottuk a feladatot.

A sikeres megoldásért piros pontot kaptunk, amivel később licitálhattunk kérdésekre. 

Nekem a licitálás tetszett a legjobban.

Porkoláb Emma

Irodalom óra: Digitális témahét 6.b osztály (2017. 04. 03- 2017. 04. 07)

A mi osztályunkban a Digitális témahét legfőbb témája Gárdonyi Gézától az Egri csillagok c. mű volt. Power Point segítségével feldolgoztuk a mű különböző fejezeteit. Megbeszéltük azt is, hogy a szereplők különböző szituációkban mit tettek volna másképp, ha lett volna okos telefonjuk. Élmény volt az is hogy a mű feldolgozása mellett Éva néni illusztrációkkal is bemutatta a történet különböző szereplőit, eseményeit és tárgyait (pl. Jumurdzsák gyűrűje). Végül, de nem utolsósorban az író életútját tanulmányoztuk. Térkép (és internet) segítségével megnéztük hol született, hol járt, hol hunyt el, és hol temették el. Végül internet segítségével, azt is kikutattuk hogy az író igazi vezetékneve nem Gárdonyi, hanem Ziegler.

Kovács Juli írása

Új hozzászólás

Sorrend

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.