Jelenlegi hely

Karácsonyi meglepetés a német tagozattól

Nagy volt az izgalom a gyerekek körében is, hisz hetek óta készültek, hogy megmutassák magukat a szülőknek. A hatodikosok egy árnyjátékkal készültek. „Hans im Glück”, kétszer adták elő zenével és saját készítésű bábokkal. 

Mindenkinek jutott szerep, ki a magnót kezelte, ki a díszletet tartotta. Majd a második előadásban szerepet cseréltek. A bemutató lényege az önálló munka volt, hogy a csapatok maguk rendezték a saját darabjukat, ők osztották ki a szerepeket és saját maguk készítették a darabhoz a bábokat.

Az ötödikesek egy verset adtak elő, először felmondták Bettina Wegner: Kinder című versét, majd eljátszották, a költőnő gitár és ének előadását kísérve. Amikor megtaláltam a verset az Interneten, elkezdtem az írónő után kutatni és meg is találtam az ügynökséget, akik a fellépéseit szervezik. Mivel a vers annyira megtetszett nekünk és az előadás is jól sikerült, arra gondoltam, hogy meglepem az művésznőt és elküldöm neki a felvételt. Nem várt hatást váltott ki belőle az előadásunk. Egy meghatóan szép mailben köszönte meg a gyerekeknek azt a felejthetetlen élményt, amit szereztek neki.

Thomann Julianna
némettanár

Az előadás:

A vers: