Jelenlegi hely

Adventi vásárba mentünk Bécsbe

Az 5-6. német tagozatos csoportja december 5-én Bécsbe utazott, hogy használja a német nyelvet és megcsodálja a császárváros ünnepi forgatagát. Most a résztvevők beszámolóiból ollóztam egy pár sort.

„A vonaton nagyon karácsonyi volt a hangulat. Először jártuk az utcákat, majd csoportokba osztottak minket, aztán feladatokat kaptunk: írjunk válaszokat a kérdésekre, menjünk be a templomba, kérdezzük meg, mennyibe kerül egy képeslap.” (Z.Á.)

„Nagyon jól éreztem magam! Érdekesek voltak a vásárok. Sokat sétáltunk. Jó volt az idő.” (V.G.)

„A vonat nagyon szép volt. Nekem a templom nagyon tetszett. A városháza előtt hatalmas karácsonyfa állt, amin akkora díszek voltak, mint a fejem. Kaptunk mikulás sapit és csokit a Mikulástól. Egyszerűen minden jó volt.” (D.D.)

„Nagyon szépek voltak az utcák. A vásárokban minden eladó türelmes volt, amikor kértünk valamit. A különleges „Weißwurst” nagyon ízlett. A vonaton oda jött hozzánk a Mikulás.” (F.F.)

„Már a vonaton is jól éreztem magam. Nagyon sokat nevettünk. Megnéztük a Parlamentet és a Városházát, majd a Hofburgot.  A nap végén újra felszálltunk a vonatra és haza indultunk.” (H.N.)

Film: https://www.youtube.com/watch?v=-hHqUABFW0w