Jelenlegi hely

Kirándulás Bécsbe

Bécs, 30 mm eső, 16 fok, a hajunk már az első órában nem tartott.

A német tagozatos 5-osztály, május 23-ára tervezte a kirándulást, bár az időjárási helyzetről addig nem tudtunk sokat. Ahogy közeledett az indulás, egyre valószínűbbé vált a rossz idő.  Felkészültünk!

Első programunk egy villamos remiz volt, ahol interaktív feladatokkal, képekkel és csodálatos régi járművekkel töltöttük az időt. 

Egy idő után nem maradt más hátra, mint szembenézni az esővel. Stephans dóm (hallhattuk az orgonát is), séta Kärtner Straßen, Opera, Hofburg csak benéztünk a csodálatos kertbe, de az időjárás miatt, most nem heveredtünk le a fűbe. Parlament és városháza. Fotók az esernyő alól.  Szárítkozás a Donauzenterben . Egy kis séta és vásárlás. Vásárlás közben lehet németül is beszélgetni, olvasgatni a metrón, plakátokat, újságot. Sokat értettek a gyerekek, ami le volt írva, vagy lassabban is elmondták. A gyerekek véleménye az volt, hogy Bécs egy tiszta város, sok szép épülettel, ahol még rózsát is osztogatnak. A metró korszerű, gyors és mindenki ki akarta nyitni az ajtót.

Három órát utaztunk és használni tudták a nyelvtudásukat. Olvashattak, beszélhettek, megtapasztalták egy másik ország kultúráját. Jövőre újra megyünk.