Jelenlegi hely

Tavaszi vásár

Tavaszi vásárt tartottunk március 14-én a Szülői munkaközösség kezdeményezésével. A napot remek hangulatú zumba indította, majd az osztályok saját készítésű portékájukat árusították.

A rendezvény részeként a tornateremben felállított mobil planetárium előadását tekintették meg az osztályok. 

A Szülői Munkaközösség kezdeményezése alapján Húsvéti vásárt rendeztünk az iskolában, melynek bevételét az iskola alapítványának ajánlottuk fel. A rendezvény lebonyolításához sok-sok előkészítő, szervező-tervező munkára volt szükség, melyet minden osztályban az SZMK tagjai vállaltak magukra, bevonva ebbe a pedagógusokat, szülőtársakat.

Miden osztály megtervezte, kitalálta, hogy milyen portékákat készítenek, milyen alapanyagokra eszközökre van szükség. Volt olyan osztály, akik barkácsdélután keretében készítették el szülők segítségével a szebbnél szebb díszeket, voltak akik technika órán barkácsoltak, vagy a délutáni szabadidőben készültek a vásárra.

A végeredmény igencsak szívet melengető lett, tényleg nagyon sokféle és igényes vásári termék készült minden osztályban. Jó volt körbenézni a kirakodóvásárban, ahol mindenki válogathatott kedve és ízlése szerint, lehetett alkudozni, ötleteket meríteni egymás munkáiból. 

Közben a Kiszézés és a Gergely-járás emelte a vásári hangulatot, ami után a büfében csillapíthattuk éhségünket, szomjúságunkat, ahol szintén a szülők, gyermekek által készített finomságokból válogathattunk. Akinek volt még kedve kézműveskedhetett is az emeleti termekben, hogy saját készítésű kokárdákkal, színes díszekkel mehessen haza.

A délelőtt gyorsan elröppent, és ismét megmutattuk, hogy az összefogás ereje a pedagógusok-gyerekek-szülők között most is példaértékű volt.

A vásár bevételéből az év végi osztálykirándulások költségeihez fogunk hozzájárulni.

Harmat Erika
Szülői munkaközösség vezetője