Jelenlegi hely

2016/2017

Határtalanul 2016 élménybeszámoló

Hat csodálatos napot tölthettünk iskolánk 7. évfolyamos tanulóival Erdélyben, Székelyföldön, ahonnan mindannyian – diákok és tanárok – felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértünk haza.

Országos bajnokunk evezésben!

Andi Ábris korosztályos országos bajnok lett evezésben a 2017. július 14-én Szegeden megrendezett versenyen "Sport XXI Mini Kupa FMini 12 éves 1x 1000m Döntő" kategóriában!

Országos bajnokunk sakkban!

Nagy örömünkre a 9 napos Sakk Korcsoportos Országos Bajnokságon Palczert Mátyás aranyérmes lett, és ezért ő képviselheti hazánkat az Európa Bajnokságon.

Gyereknap az iskolában

2017.május 26-a  délutánja a szokásosnál is vidámabban telt iskolánk diákjainak. A tanítók gyereknapot rendeztek az alsósok számára a kisiskolában.

Szivacskézilabda bajnokság

Csapatunk a kerületi II. korcsoportos szivacskézilabda bajnokság I. helyét szerezte meg!

Tematikus séták Bécsben

Tematikus séták Bécsben a hetedikes, német tagozatos tanulóknak. Naschmarkt

Kerületi szivacskézilabda bajnokság

A kerületi szivacskézilabda bajnokságon a 2008-2009-es korcsoportban izgalmas küzdelemben iskolánk tanulói a 3. helyezést érték el. Gratulálunk!

Rendhagyó nemzeti ünnep a Bókayban

Az értelmező szótár szerint nemzeti ünnep az a jeles nap, amelyen egy nép az összetartozását ünnepli. Az összetartozás érzése egy település, egy iskola életében is fontos értéket jelent.  

Kerületi rajzverseny

Kocsispéter Panna Róza 5.b osztályos tanuló a kerületi rajzversenyen a zsűri különdíját kapta. Gratulálunk!

Kerületi német szavalóverseny

Gál Nóra 8.b 1. helyezett, Olláry Vilmos 5.a 2. helyezett, Deák Anna 7.b - 3. helyezett lett a kerületi német szavalóversenyen. Gratulálunk!

Országos történelmi verseny

Abdalla Rami 7.a osztályos tanuló az országos történelmi verseny budapesti versenyén 9 helyezést ért el, Pesti Gergely Norbert 8.b osztályos tanuló a 28. lett. Gratulálunk!

Zrínyi matematikaverseny felső tagozaton

Birócsák Marcell 6.a osztályos tanuló 14. helyezést ért el a Zrínyi Ilona Matematikaverseny területi fordulójában.

Sikeres német nyelvvizsga

Pesti Gergely iskolánk 8.b osztályos tanulója, aki a német nyelvi tagozaton tanul, sikeresen letette a B2-es, német középfokú nyelvvizsgát.

Zászlókészítő verseny

Zászlókészítő versenyt hirdetett kerületünk önkormányzata a II. Rákóczi Ferenc emléknap alkalmából. A 6.a osztály csapata Ladosinszki Andrea segítő szülői közreműködésével ezzel a zászlóval tiszteleg a szabadságharc emlékének.

A digitális témahétről

Iskolánk ebben a tanévben kapcsolódott a digitális témahéthez (2017.04.3-7.)!

Országos programozó verseny

Suszter Bálint 4.b osztályos tanuló 1. helyezett lett a programozói verseny budapesti fordulójában, ami országos 1. helyet is jelent! Balogh-Szabó Levente 6.a osztályos tanuló ugyanezen a versenyen bejutott az áprilisi országos döntőbe!

Ergométer országos bajnokság (evezés)

Andi Ábris 6.a osztályos tanuló 5. helyezést ért el a "Sport XXI. Felmérő Verseny Országos Döntő és Utánpótlás Ergométer Országos Bajnokságon". Gratulálunk!

Siker a kerületi kézilabda bajnokságon

Kézilabdacsapatunk a kerületi III. korcsoportos kézilabda bajnokságon II. helyezést ért el. Gratulálunk!

"Mi a pálya című pályaválasztást segítő show"

2016. október 04-én a BKIK IV. kerületi tagcsoportjának támogatásával pályaválasztás előtt álló diákjaink ellátogattak a Mi a pálya című pályaválasztást segítő show-ra.

Tags: 

Üzemlátogatás

Az „Asztalos műhelytől a 3D-s nyomtatóig” pályázat keretében 7. évfolyamosok a Knizner Asztalosműhelyben voltak üzemlátogatáson.

Adventi városlátogatás Bécsben

Akkor lehet egy idegen nyelvet megtanulni, ha használják azt. Kell-e annál jobb alkalom, mint egy ünnepi díszbe öltözött város, ahol minden tele van fénnyel, illattal és újdonsággal?

Cipősdoboz akció 2016 - az ajándékok célba értek

Kedves szülők, gyerekek, pedagógusok! Szeretném a csatolt képekkel megköszönni a segítségeteket! KÖSZÖNÖM, HOGY MELLETTÜNK VAGYTOK! Boldog Karácsonyt! Nóri és az igazgyöngyök 

Tags: 

Márton nap a Bókayban

Nagy izgalommal készültek a hetedikes nyolcadikos német tagozatos tanulók a Márton napra. 

Mézes Reggeli 2016

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület 2016. november 18-ánrendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot. A mi iskolánk is csatlakozott a programhoz. Pénteken a kisiskolában tanuló alsósok mézes kenyeret kapnak tízóraira. A méz felajánlója a Baldavári méhészet.

Tags: 

Európai diáksport nap (szeptember 30.)

A kicsik is futottak
Elöl a fiúk erősítenek, hátul a lányok métáznak
 Foci nélkül nincs sportnap
Kosárlabda
Közös bemelegítés
Olimpia kvíz

Iskolánk idén is csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség testmozgást népszerűsítő programjához. Ebben az évben hazánkon kívül számos európai ország is vállalta, hogy ezen a napon 2 órát sportol.

Nick Vujicic online előadása

Néhány hete csütörtökön – iskolánk által – az évfolyamunk részt vehetett egy online előadáson, amit Nick Vujicic tartott. 

Tags: 

A 8.b látogatása a zsidónegyedben

Múlt pénteken egy remek programban volt részünk, ellátogattunk a Dohány utca környékére, a zsidónegyedbe.

Beszámoló a Bókay Árpád Biológiaversenyről

A Bókay Árpád Országos Biológiaverseny célja a természetet szerető, érdeklődő gyerekek motivációjának felkeltése, tartós megtartása, egészséges életvitelének, környezettudatos magatartásformáinak elmélyítése, tudatosítása. 

Tags: 

Német nyelvi hét 2016

Német nyelvi hét 2016

Hogyan tanulnak meg a gyerekek magabiztosan külföldön kommunikálni?

Füzet- és tanszerigény a 2016/2017-es tanévre

Kedves Szülők és Gyerekek! Az idei tanév végén is összegyűjtöttük a felsős évfolyamokon szükséges tanszerek és füzetek listáját, ami reményeink szerint megkönnyíti a felkészülést a következő tanévre. A XVIII. kerület önkormányzata a következő tanévre is egy füzet-egységcsomagot ajánlott fel minden iskolásnak. Ezek várható tartalma:

 

Tags: 
Feliratkozás 2016/2017 csatornájára